Havlupan Radyatör (Banyopan) Nedir ?

12-03-2021 15:21
Havlupan Radyatör (Banyopan) Nedir ?

Havlupan Radyatör (Banyopan) Nedir?

 
Havlupan Radyatör evlerin banyo ve mutfaklarında kullanılan bir ısıtma aracıdır. Banyo ve Mutfaklarda kullanılmayan hacim, kapladığı alan, şıklık açılarından klasik petek radyatörlerden daha uygun olan radyatör çeşididir. Havlupan Radyatörler klasik radyatörlere oranla daha kolay temizlenir, hacim olarak küçük olmaları sebebi ile ufak mekanlarda daha rahat kullanılır. Özellikle banyolarda üzerine havlu, bornoz vb. eşyaların asılmasına olanak sağlaması kullanışlılık anlamında pozitif etki yaratmaktadır. 

 

Havlupan Radyatör (Banyopan) Banyomu Isıtır Mı?

 
Uzun yıllardır banyolarda peteklerin yerine havlupan radyatörler kullanılmaktadır. Bazı eski ev ve banyolarda halen petek radyatörler kullanılmakta olsa da trend ve kullanışlılık anlamında havlupanlar çok daha fazla tercih edilmektedir. Estetik olarak baktığımızda da havlupan radyatörler daha olumlu sonuçlar vermektedir.
 
Kışın soğuk havalarda banyonuzun ısınıp ısınmayacağını merak ediyor olabilirsiniz.
Eğer bir havlupan radyatör, bulunduğu alana göre doğru boyutta ise banyoyu verimli bir şekilde ısıtır. Bu aşamada önemli nokta banyonuza uygun büyüklükte ve ısı kapasitesine sahip havlupan radyatörün seçimini yapmaktır.

Havlupan seçimini doğru yapmanız durumda, ayrıca bir petek almaya ihtiyacınız yoktur. Havlupanın peteklere göre temel farkı yüksekliğidir ve bir peteğe kıyasla çok daha az yer kaplarlar. Banyo mutfak gibi alana ihtiyacınız olan yerlerde peteklere göre çok daha faydalıdırlar. Montajı zeminden tavana kadar yapılabilir. Kısıtlı duvar alanına sahip küçük bir banyonuz var ise havlupan radyatörler büyük fark yaratacaktır.
 
Banyo veya mutfağınızı ısıtmak için ne kadar büyüklükte bir havlupana ihtiyacınız olduğunu hesaplarken, odanızın ne kadar büyük olduğunu, alanın yerden yüksekliğini, yalıtım olup olmadığı, pencerelerin büyüklüğü ve pencerelerin ısı yalıtımının ne kadar etkili olduğu konularını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Aynı zamanda seçeceğiniz havlupanın ihtiyacınız olan boyutlardan büyük olmasını da tavsiye etmemekteyiz. Bu şekilde bir kullanım sonucu gereksiz enerji kaybı yaşayabilirsiniz ve bu durum faturalarınıza da yansıyacaktır.
 
Enerji tasarrufu için doğru şekilde kullanım da önemlidir. Havlupanın üzerinde sürekli olarak bornoz, havlu vb. eşyaların asılı olması da verimlilik kaybına neden olacaktır. Bu tip eşyaların kuruyana yada ısınana kadar havlupan üzerinde asılı olması ve daha sonradan üzerinden kaldırılması tavsiyemiz olacaktır.


Havlupan Radyatörler Pahalı Mıdır?

 
Havlupan radyatörler, petek radyatörlere göre daha lüks kullanım amacı olması sebebi ile daha pahalı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ancak havlupan fiyatları petek radyatör fiyatlarına kıyasla daha uygun sayılır. Bu konuda kritik olan konu almak istediğiniz havlupan ürünün özellikleridir. Altın veya krom renkleri olan havlupan ürünlerinin, klasik düz beyaz havlupan ürünlerine göre işçilik ve malzeme bakımından değerlendirdiğimizde pahalı olması kaçınılmazdır. Piyasa satış fiyatları da aynı şekilde düz beyaz havlupanlarda uygun fiyatlar, krom ve altın rengi havlupanlarda daha yüksek fiyatlarla satılmaktadır. Gene aynı zamanda havlupanın boru sayısı, eni ve genişlik ölçüleri, üretim aşamasında kullanılan malzemenin kalitesi havlupan radyatör fiyatlarını doğrudan etkilemektedir.
 
 
Krom Havlupan Radyatör Banyopan

 
 
 
 
 

                        Krom Banyopan Havlupan Radyatör Vanası
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.