Erenköy tesisat ve kombi servisi

12-07-2023 23:59
Erenköy tesisat ve kombi servisi

KADIKÖY TESİSAT – ERENKÖY TESİSAT

Bu yazımızda tesisat konusunu geniş bir biçimde ele alıp, su tesisatı, doğalgaz tesisatı yahut evinizde ya da iş yerinizde gerçekleştirmek istediğiniz tesisat çalışmalarına olumlu cevaplar bulmaya çalışacağız.

Son zamanlarda yaşam alanlarınızda bulunan tesisat ihtiyaçlarınıza internet üzerinden tesisat ustası ya da tesisat işleri yapan firma bulmak oldukça zorlaştı. Bunun birkaç sebebi var ama en belirgin olanı, tesisat işleri ile ilgilenen tesisat ustası ya da tesisat firması gelişen teknolojiye çok adapte olamadıkları gibi görünmektedir. İstanbul Kadıköy ilçesini ele alalım. 2022 yılı verilerine göre Kadıköy nüfusu 500 bine yaklaşmıştır. Eminiz ki, bu belirgin nüfusa tesisat alanında hizmet edecek yeterince su tesisatı, doğalgaz tesisatı işleri ile ilgilenen kişiler vardır. Fakat ihtiyaç halinde bu kişilere ulaşmak ne kadar kolay olur kocaman bir soru işareti. Bu yazımızın sebebi yaşam alanınızda su tesisatı, doğalgaz tesisatı, ev tadilat işlemleri, ofis tadilat işlemleri, kombi yeri değiştirme, doğalgaz kaçak kontrolü, doğalgaz proje çizimi, kombi yenileme, petek tamircisi gibi ihtiyaçlarınıza cevap olabilmektir.

İnterkombi firması olarak İstanbul ili Kadıköy ilçesinde Vaillant yetkili satıcısı olarak hizmet vermekteyiz. Ücretsiz keşif fırsatı ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı ve doğru çözüm üretmekteyiz. Rakiplerimizden bizi ayıran en belirgin özellik, yaptığımız işlemlerde öncelik kar güdümü değil müşteri memnuniyetidir. www.interkombi.comadresine giriş yaparak bizden daha önce hizmet almış müşterilerimizin memnuniyet yorumlarını görebilir, dijital ortamda ürün siparişi verebilir yahut ücretsiz keşif talebinde bulunabilirsiniz.

Şimdi örnekler üzerinden sizlere muhtemel ihtiyaçlarınıza cevap aramaya çalışalım.

Kombi yerimi değiştirmek istiyorum ne yapmalıyım?

Kombi değişimi uzmanlık ister. Peki neden uzmanlık ister kombi elektronik alet sonuçta diye düşünebilirsiniz memnuniyet ile cevaplayalım. Evet kombi elektronik bir alettir fakat bu elektronik aletin içerisinde gezen doğalgaz ve su bulunmaktadır. Kombi montajı düzgün yapılmaması durumunda size sorun yaratacak problemler çıkartabilir. Bize ulaşan bazı müşterilerimizden gelen şikayetleri kısaca anlatacak olursak ‘’yazlıktaydım telefon geldi bizim evde kombiden oluşan bir sebepten dolayı evi ve alt daireyi su basmış apar topar gelmek zorunda kaldık. Ama montajı yapan ustanın kombi montaj fiyatı çok uygundu bu yüzden tercih ettik, güvendik, alanında uzman olduğunu iletmişti, apartman görevlisinin tanıdığı ustaydı’’ vs. gibi birçok yorum işittik. Bunların hiçbiri sizin tatilinizi yarıda kesmenize ya da bu problemden oluşan maddi zararınızı karşılamaya cevap olmayacağını unutmayın.

Yeni kombi aldık ama evimizi ısıtmıyor ne yapmalıyım?

 

Yine kombi değişimi uzmanlık ister diyeceğiz. Gelin kombi cihazınıza başka bir göz ile bakalım. Küçük motorlu bir arabanız var bu araba ile hız yapmanız ne kadar mümkün olur. Kombide böyledir kendi içinde kapasitelere ayrılır. Vaillant kombi modelleri her eve uyacak kapasiteler ile tasarlanmıştır. Vaillant kombi modellerini incelemek isterseniz linke tıklamanız yeterli olacaktır. www.interkombi.com/kategori/tam-yogusmali-kombiler?marka=vaillantKonumuza dönecek olursak evinize uygun kapasitede bir kombi takılmamış. Şunu asla unutmayın telefondan kombi satışı yapan bir firmaya teşekkür ederek, görüşmenizi sonlandırın. Kombi montajı yapılacak bir yerde öncelikle kombi kapasitesi belirlenmelidir. Mevcut tesisatın uygunluğuna bakılmalıdır. Doğalgaz projesine ulaşılmalıdır. Yahu altı üstü kombi değiştireceğiz bu kadar teferruata ne gerek var diye söylenmenizi önermiyoruz, çünkü belirli bir rakam karşılığında satın aldığınız yeni kombinizin performansı kış aylarında yetersiz kalabilir.

Doğalgaz tesisatımdan gaz kokusu geliyor ne yapmalıyım?

 
Bu oldukça ciddi bir konudur. Kapınızın girişinde bulunan doğalgaz vanasını vanaya paralel yönde kapatınız ve lütfen bize ulaşınız. 

www.interkombi.com/iletisim

Evimde doğalgaz tesisatımı değiştirmek istiyorum ne yapmalıyım?

Evinizde ya da iş yerinizde bulunan doğalgaz tesisatının boyunu uzatabilir ya da kısaltabilirsiniz. Mevcutta kullandığınız doğalgazlı ocak yerini değiştirebilirsiniz. Eğer sıcak su ihtiyacınızı doğalgazlı şofben üzerinden alıyorsanız evet onunda yerini değiştirebilirsiniz.

Mevcut tesisatınız prosedüre uygun olacak şekilde planlanarak uygulanır. Doğalgaz projeniz yeniden çizilir. Gerekli gaz dağıtım kuruluşundan randevu alınır. Gaz dağıtım kuruluşu mühendisinin onay formuna istinaden işlem sonuçlandırılır. Konuya kısaca örnekli bakalım. Kadıköy Moda’da oturan biri doğalgaz tesisatını değiştirmek istedi. İstanbul iline bakan gaz dağıtım kuruluşu olan İgdaş başvurusunu yapıyoruz. Gerekli tesisat işlemini gerçekleştiriyoruz. Proje çizimini gerçekleştirip, İgdaş firmasına sunuyoruz. İgdaş uygun olduğu gün ve saate randevu veriyor. Randevu günü gerekli kontrolleri yapıp doğalgaz kullanımınıza uygunluk veriyor. Bu işlemler yaklaşık 3 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır.

Binamız merkezi sistem kombi kullanabilir miyim?

Bu sorunuzun cevabı maalesef hayır. İgdaş yönetmeliğince bu duruma onay vermemektedir. Gerekli çoğunluğu elde edip, tüm dairelerin kombi kullanımına geçmeleri gerekmektedir.

Merkezi sistem (kazan dairesi) ile ısınan bir binada sıcak su nasıl elde edilir?

Eğer binada boyler sistemi kurulu değil ise sıcak su elde etmenizin iki yolu vardır.

Birinci yolu doğalgazlı çalışan şofben. Vaillant doğalgazlı şofben modellerini incelemek isterseniz linke tıklayabilirsiniz. www.interkombi.com/kategori/sofbenler?marka=vaillant 

 

İkinci yolu elektrikli su ısıtıcıları. Bu ürünlerde kendi içinde ayrılıyor. Elektrikli termosifon ve elektrikli ani su ısıtıcılarıdır.

Elektrikli termosifonlarda kendi içinde ikiye ayrılır. Tezgah altı termosifon ve tezgah üstü termosifon olmak üzere. Üretici firmalar model olarak müşterilere iki çeşit termosifon üretmektedir. Dijital elektrikli termosifon ve manuel elektrikli termosifon. Aralarındaki fark dijital elektrikli termosifon ekranında sıcak su derecesini gösterir. Manuel elektrikli termosifon ekranı yoktur. Açık ve kapalı olduğunu gösteren yeşil ve kırmızı ışıktan oluşmaktadır.

Elektrikli termosifonlar doğalgazlı şofbenlere oranla elektrik sarfiyatı çok daha yüksektir. Bunun sebebi su haznelerinde sürekli suyu sıcak tutma durumudur. Yani içinde bulunan su ısı kaybı yaşadığında tekrar devreye girer ve kendini ısıtma ihtiyacı duyar. Doğalgazlı şofben ise sıcak su musluğunu açtığınız durumda devreye girer.

En yaygın kullanılan termosifonlar 50 litre, 65 litre termosifon, 80 litre termosifondur. Elektrikli termosifon modelleri için linke tıklayarak inceleme yapabilirsiniz. www.interkombi.com/kategori/termosifonlar 

 

 

Ani Su Isıtıcısı

Adından da anlaşılacağı üzere ani su ısıtıcı cihazı, kullanım suyunu çok hızlı şekilde ısıtarak tüketiciye ulaştırmaktadır. Bayiliğini yaptığımız Vaillant ani su ısıtıcı modelleri oldukça tercih edilmektedir.

Vaillant ani su ısıtıcı boyutu oldukça küçüktür. Her mekana uyum sağlamak için üretilmiştir. Ani su ısıtıcılar trifaze elektrik ile çalışmaktadır. Mevcut binanınız da ki 220 volt elektrik ile çalışmaz. Eğer ani su ısıtıcı cihazı almak isterseniz daire girişindeki sigortanızdan cihazın bulunacağı alana kadar trifaze yani 380 volt elektrik tesisatı çekilmesi gerekmektedir. Vaillant ani su ısıtıcı modelleri için linke tıklayarak inceleme yapabilirsiniz. www.interkombi.com/kategori/elektrikli-sofben 

 

 

Kalorifer petek tesisatım ısıtmıyor ne yapmalıyım?

Böyle bir durum ile karşılaşıldığında öncelikle belirli bir radyatörden mi? ısı alamıyorsunuz yoksa tüm tesisat istenilen ısıyı mı? vermiyor buna bakılmalıdır. Halk arasında genelde kalorifer petek adı ile bilinen radyatörler aldığı ısıyı iletmeye yarayan malzemeden oluşmaktadır. Günümüzde en çok tercih edilen radyatörler panel radyatörlerdir. Markaya göre değişkenlik gösterse de genelde 10 yıl garantilidir. Fakat kalorifer tesisatınızda oluşan pislik, tortu, kir nedeni ile tıkanıklık gösterip, istediğiniz ısıyı size iletmiyor olabilir. Bu durumda öncelikle petek yıkama işlemi ile tıkalı tesisatınızı ya da tıkalı radyatörlerinizin açılmasını denemenizi öneririz. Petek yıkama fiyatları için, www.interkombi.com/kategori/petek-temizligi-hizmetlerilink üzerinden fiyat bilgisi alabilirsiniz. Her ne kadar tıkanmış radyatörü değiştirip, yenisini almak kesin çözüm olsa da son zamanlarda artış gösteren fiyatlardan dolayı genelde petek temizliği daha çok tercih edilmektedir. Petek temizlik işlemini 2 yılda bir yaptırmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Yazımızın sonuna geldik. Bizi okuduğunuz için teşekkür ederiz.


 

 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.