Kombi Bakımı Nasıl Yapılır
Kombi Bakım Onarımı Nasıl Yapılır? Yazımızda Örnekler ve İp Uçları ile Kombi Bakımı Konusunu Ele Alıyoruz
Kombi bakımı her yıl en az 1 kere yapılması gereken önemli bir ihtiyaçtır. Bu sayede evinizin en önemli elektronik aletleri arasında yer alan kombinin ömrünü uzatacağınız gibi aynı zamanda yaşanması muhtemel kombi arızaların da önüne geçmiş olacaksınız.
Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ?
Servis Randevu İşlemi
Kombi Bakımına Hazırlık
Kombi Bakımı
Sistemsel Kayıt
Petek Yıkama
Kontrol
Test Deneme
İş Teslimi
Raporlama Geri Bildirim
Kombi bakım ve onarım ücretleri için linke tıklayabilirsiniz...
Ülkemizde konut ve işyerlerinde oldukça yaygın kullanımı olan kombi ürünü özellikle kış aylarında ısınma ihtiyacımıza kolaylıkla cevap veren bir üründür. Aynı zamanda banyo ve mutfaklardaki kullanım suyunu ısıtan kombi, eski zamanlarımızı (sobalı zamanlar) düşündüğümüzde bizlere yarattığı konfor için üretiminde emeği geçen herkese çok çok teşekkür etmeliyiz.
Doğalgaz kullanımı yaygınlaştıkça kombi ürününe olan talepte doğru orantıda artmaktadır. Son 3 yılın gaz dağıtım kuruluşları verilerine göre ülkemizde her yıl 800.000 üzerinde yeni kombi satılmaktadır. Bugünün şartlarında ortalama kombi fiyatları minimum 9.000 TL olduğunu düşünürsek oldukça ciddi bir bütçenin yönetildiği bir sektöre merhaba diyoruz.
Burada yeni kombi almayı düşünen kişiler için dip not verecek olursak bulunduğunuz bölgede alacağınız kombi markasının servisinin olması oldukça önemlidir. Çünkü blog yazımızda belirteceğimiz üzere kombi bakımı bize uzun vadede çok çok avantaj sunacaktır. Sizin de satın aldığınız kombi markasının bakımını yapacak bir servise oldukça ihtiyacınız var demektir. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için çözüm merkezimizin numarasını buraya bırakıyorum. 0216 459 59 19
Kombinizde meydana gelen bir arıza yada sorunun nasıl çözümlendiği konusunda önümüze iki yol çıkmaktadır; ilki yetkili servis desteği, ikincisi ise özel servis desteğidir. Her iki servisinde artıları ve eksilerine birlikte göz atalım.
Yetkili servis : Sadece bağlı olduğu markanın (Vaillant yetkili servis, Demirdöküm yetkili servis, ECA yetkili servis, Viessmann yetkili servis, Buderus yetkili servis vb.) ürünlerinin arıza, sorun, hasar gibi konularına bakan alanında uzman kişi yada kişilerce kurulmuş çözüm odaklı bir oluşumdur. Yetkili servis artıları nelerdir? Yetkili servisler tek bir marka özelinde servis verdikleri için, ihtiyaca yönelik yedek parça stoklu çalışırlar. Kombi arızasına en hızlı şekilde çözüm üretmeye çalışırlar. Yetkili servisin olumsuz yönleri nelerdir? Sorumluluk almazlar, yapılan işte olumsuz bir durum meydana gelmesi durumunda sorumluluk müşteriye aittir. Servis hizmeti veren kişi ile iletişime geçme durumunuz yoktur. İhtiyaç halinde sabit numaradan ulaşmanız gerekir. Aynı gün içinde evinize iki kere gelinmesi durumunda ilk gelen servis yetkilisi ile ikinci gelen servis yetkilisi aynı olmayabilir. Bu da farklı iki kişinin arıza tespit yorumu kafanızı karıştırabilir. Servis ücretleri özel servise oranla oldukça yüksektir.
Özel servis : Bağlı olduğu bir marka yoktur. Her marka & model kombi ürünlerinde oluşan kombi arıza, kombi sorun, kombi hasar gibi konularında çözüm üretmeye çalışırlar. Özel servis artıları nelerdir? Özel servisler birden fazla markaya çözüm üretmeleri en önemli artılarıdır. Servis ücretleri yetkili servis ücretlerine oranla oldukça düşüktür. Yapılan işin sorumluluğu kendilerine aittir, müşteriye sorumluluk yüklemezler. Potansiyel müşterileri yetkili servis müşterileri kadar fazla olmadığı için hizmet kalitelerini ön planda tutmaya çalışırlar. Kombi servisi dışında tesisat işlemlerine de bakabildikleri için evinizde oluşan su tesisatı, doğalgaz tesisatı ile konularda da hizmet verme özellikleri bulunabilir. Özel servislerin olumsuz yönleri nelerdir? Ticari odaklı düşünürler, elinden gelmeyen iş olsa dahi yapmak için mücadele vermeleri sizi rahatsız edebilir. Her marka kombiye baktıkları için tüm ürünler stoklarında olmayabilir bu da arızanın çözümünü 1,2 saat ileri taşıyabilir.
Olumlu şekilde servis hizmeti verilmesi için sıralama şu şekilde olmalıdır.
SERVİS RANDEVU İŞLEMLERİ
Kombinizde oluşan arıza durumunda öncelikle servis sağlayıcınızdan randevu almanız gerekmektedir. Servis verecek firma bilgilerinizi kayıt edip, size hızlı şekilde randevu vermesi gerekmektedir. Kombi arızası durumunda evin ısısı ve kullanım suyunun ısısı olmayacağından dolayı kombi arıza konusu oldukça önemlidir. Size bir iş günü içinde randevu vermeyen servisten hizmet almanız çok doğru değildir. Bu o firmanın servis ağını iyi yönetemediği anlamını taşıyabilir.
KOMBİ BAKIMI HAZIRLIK
Evinize veya işyerinize gelen servis personelinin kişisel bakımı çok önemlidir. Kendisine bakamayan kişi kombinize bakımı konusunda kafanızda soru işareti yaratabilir. Kombi bakımı öncesinde servis personeli dairenizin suyunu kontrol etmesi gerekmektedir. Eğer dairenizin su tesisatında bulunan ana vana işlevini yitirmişse size önceden bilgi vermesi oldukça önemli bir konudur. Bunu servis personelinin işine olan sorumluluğu gibi nitelendirebilirsiniz. Kombi bakımı, kombi tamiri yapılacak alanın havalandırılması da servis personelin olmazsa olmazları arasında yer almalıdır. Kombi bakımı öncesinde müşterinin de bazı sorumlulukları vardır. Servis personelinin çalışma alanı etrafının açık olması ve eşyaların bulunmaması da oldukça önemli bir konudur. Servis personeli sizden temizlik kovası, bez, merdiven gibi bakım esnasında ihtiyaç duyulacak ekipmanlar isteyebilir hazırlıklı olun.
KOMBİ BAKIMI
Kombi bakımı aslında kendi içinde iki bölümde değerlendirilmesi gerektiğine inanan biriyim. Periyodik kombi bakımı ve ağır kombi bakımı. Bu sektörde çok bilinen bir durum değildir. Ama şöyle düşünelim içerisinden su ve gazın geçtiği bir cihaz olarak ele alırsak kombiyi, 12 ay boyunca kullanılması muhtemel cihazın yılda 1 kez rutin bakım ile temizlenmesi ve iki yılda bir kez de ağır bakımlarının yapılması gerektiğini savunanlardanım.
Periyodik kombi bakımı : Özellikle kış ayı girişlerinde daha çok yapılan bir bakım türüdür. Kombi içerisinde bulunan bazı parçaların temizlenmesi ve işlevselliğinin arttırılması konularında önem taşır. Yakıt tasarrufu ve enerji tasarrufu sağlar. Kombinin daha sessiz ve verimli çalışmasına olanak tanır. Düzgün bir servis tarafından yapıldığında bilgileriniz kayıt edilir, bakım zamanı geldiği zaman servis yetkilisi size ulaşarak hatırlatma yapar.
Ağır kombi bakımı : Bakımı yaptıracak kişinin müsaitlik durumlarında tercih ettiği bir bakım türüdür. Bu bakımda kombi içerisinde bulunan tüm parçalar bakımdan geçirilir. Yani kombi parçaları ilk kullanıma yakın hale getirilmeye çalışılır. Periyodik kombi bakımına oranla daha uzun sürer. En büyük artısı kombinizin yaşını gençleştirir, yaşlanmasını yavaşlatır. Kısaca kombiniz resetlenir, fabrika ayarlarına geri döner. Kombide bulunan yada bulunması muhtemel tüm arızaları giderir.
Kombinizde oluşabilecek kodları incelemek isterseniz. Vaillant arıza kodları ve Demirdöküm arıza kodları iki marka özelinde kodları yazımızın alt bölümünde bulabilirsiniz.
Vaillant arıza hata kodları
Vaillant F00 hatası Kalorifer devresi gidiş suyu sıcaklık sensörü uyarısı
Vaillant F01 hatası Kalorifer devresi dönüş suyu sıcaklık sensörü uyarısı
Vaillant F10 hatası Kalorifer gidiş suyu sensörü kısa devre uyarısı
Vaillant F11 hatası Kalorifer dönüş suyu sensörü kısa devre uyarısı
Vaillant F20 hatası Aşırı ısınma sirkülasyon pompası uyarısı
Vaillant F22 hatası Kalorifer devresi su basınç sorunu
Vaillant F23 hatası Kalorifer devresi su basınç sorunu
Vaillant F24 hatası Kalorifer devresi su basınç sorunu
Vaillant F25 hatası Atık gaz sıcaklık uyarısı
Vaillant F26 hatası Düşük voltaj uyarısı
Vaillant F27 hatası Yanma sorunu
Vaillant F28 hatası Ateşleme sorunu
Vaillant F29 hatası İyonizasyon arıza uyarısı
Vaillant F32 hatası Hava basınç uyarısı
Vaillant F49 hatası Düşük voltaj uyarısı
Vaillant F61 gaz valfi kumanda hatası
Vaillant F62 hatası Gaz valfi uyarısı
Vaillant F63 hatası Elektronik kart uyarısı
Vaillant F64 hatası NTC uyarısı
Vaillant F65 hatası Anakart uyarısı
Vaillant F67 hatası Elektronik alev sorunu uyarısı
Vaillant F68 hatası Alev sorunu uyarısı
Vaillant F70 hatası Geçersiz cihaz kodu uyarısı
Vaillant F71 hatası Kalorifer gidiş suyu sensör uyarısı
Vaillant F73 hatası Düşük su basıncı uyarısı
Vaillant F74 hatası Yüksek su basıncı uyarısı
Vaillant F75 hatası Pompa arıza uyarısı
Vaillant F77 hatası Yoğuşma suyu pompa uyarısı
Vaillant F78 hatası Sıcak su çıkış sensörü uyarısı
Vaillant F83 hatası Sıcaklık sensörü sıcaklık değişim sorunu
Vaillant F84 hatası Kalorifer devresi gidiş dönüş sıcaklık uyarısı
Vaillant F85 hatası Gidiş dönüş sıcaklık sensörü yanlış monte edildiği anlamını taşır.
Demirdök Hata Arıza Kodları
Demirdöküm Aden Kombilerde Oluşan Arıza Kodları Hakkında
Demirdöküm F0 Arıza Kodu Demirdöküm Aden Kombinin su basıncının düşük olduğunu belirtir.
Demirdöküm F1 Arıza Kodu Demirdöküm Aden Aşırı ısı termostatın da arıza olduğunu belirtir.
Demirdöküm F2 Arıza Kodu Demirdöküm Aden Sıcak su akmasın da etkili olan parçalardan Ntc sensorunde arıza meydana geldiğini gösterir.
Demirdöküm Aden Arıza Kodları
Demirdöküm F4 Arıza Kodu Demirdöküm Aden Kombinin alev almasında arıza yaşandığını gösteren hata uyarısıdır.
Demirdöküm F5/F6 Arıza Kodu Demirdöküm Aden Hava akım sırasında arıza meydana getirdiğini gösteren koddur.
Demirdöküm Aden Hata Kodları
Demirdöküm Oc Arıza Kodu Demirdöküm Aden Hava proses atının bağlı duruma geçtiğini gösteren koddur.
Demirdöküm Cc Arıza Kodu Demirdöküm Aden Prosestatın yahut baca sensörünün iptale alındığını gösteren arıza kodudur.
Demirdöküm Atron Kombilerde Oluşan Arıza Kodları Hakkında
Demirdöküm F1 Arıza Kodu Demirdöküm Atron Kombide Aşırı Isınma Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur.
Demirdöküm F2 Arıza Kodu Demirdöküm Atron Kombide Sıcak Su Ntc Sinde Sorun Olduğunu Belirten Arıza Kodudur.
Demirdöküm F3 Arıza Kodu Kombinin Tesisata Yolladığı Suyun değerini Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Bağlantı Sorunu Yaşandığını İfade Eden Koddur.
Demirdöküm F4 Arıza Kodu Cihazın Ateşlemeyi Yapmadığını Belirten Hata kodudur.
Demirdöküm Atron Arıza Kodları
Demirdöküm F5 Arıza Kodu Hava Akışının Sağlanmadığını Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F6 Arıza Kodu Cihazın Tesisata
Gönderdiği Suyun Dönüş değerini Ölçme Görevinde Olan Sensörünün Arızalı
Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Demirdöküm F7 Arıza Kodu :Gaz
Armatürün de Arıza Olduğunu Gösteren Koddur. Demirdöküm F8 Arıza Kodu Cihazın
Tesisat devresine Göndermekte Olduğu Suyun değerini Ölçme Görevinde Olan
Sensöründe Aşırı Isınma Problemi Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F9 Arıza Kodu Proses Tatta Kısa devre Sorunu Olduğunu
Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm Atron Hata Kodları
Demirdöküm F10 Arıza Kodu Atron Kombinin Basıncının 0,3 Barın Altında Olduğunu Gösteren Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F11 Arıza Kodu Su Akışı Sağlanmadığını Gösteren Hata Kodudur.
Demirdöküm F12 Arıza Kodu Daireye Gelen Voltajın 165 V Altında Olduğunu Belirten Arıza Kodudur.
Demirdöküm F13 Arıza Kodu Atron Kombinin Kalorifer Gidiş ve Dönüş Sensörlerinin Arasındaki Sıcaklık Farkında Problem Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm İsofast Kombilerde Oluşan Arıza Kodları Hakkında
Demirdöküm F01/F04 Arıza Kodu İsofast Kombinin Ateşleme Başarısızlığı Yaptığını Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F02 Arıza Kodu Hava akışının sağlanamadığını belirten hata kodudur.
Demirdöküm F03 Arıza Kodu Prosestat'ta Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F05 Arıza Kodu Aşırı Isınma Sorunu.
Demirdöküm F06 Arıza Kodu Kalorifer devresi Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm İsofast Arıza Kodları
Demirdöküm F07 Arıza Kodu Kombinin Sıcak Su devresi İçin Çalışan Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F08 Arıza Kodu Kalorifer Sensörleri Arıza Kodudur.
Demirdöküm F09 Arıza Kodu Sıcak Su Sensörünün Arıza Kodudur.
Demirdöküm F10 Arıza Kodu Kombinin Kalorifer devresine Gönderdiği Suyun Dönüş Sıcaklığını Kontrol Eden Sensör Arıza Kodudur.
Demirdöküm F11 Arıza Kodu Ana Kart Arıza Kodudur.
Demirdöküm F12 Arıza Kodu Ekran Kartı Arıza Uyarı Kodudur.
Demirdöküm İsofast Hata Kodları
Demirdöküm F13 Arıza Kodu Ana Kartta Arıza Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F14 Arıza Kodu Cihazın Kalorifer Su Sıcaklık derecesinin 95°c den Fazla Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F15 Arıza Kodu Üç Yollu Vanaya Ait Olan Step Motorda Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F16 Arıza Kodu Brülörün Sönmesine Rağmen Ateşlemenin Hala devam Ettiğini Bildiren Arıza Kodudur.
Demirdöküm F17 Arıza Kodu Kombiye Gelen Voltajın 170 V değerinden Az Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F18 Arıza Kodu Ekran Kartında Sorun Olduğunu Bildiren Hata Kodudur.
Demirdöküm F19 Arıza Kodu Kombinin Kalorifer Sensörünün Bağlı Olmadığını Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F20 Arıza Kodu Kombide Yer Alan Elektronik Kart İle Ekran Kartın Uyumlu Olmadığını Belirten Arıza Kodudur.
Demirdöküm F21 Arıza Kodu Kombinin Tesisata Gönderdiği Suyun Dolaşımında Problem Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F23 Arıza Kodu Kombide Kalorifer devresinin Sıcaklığının 50°c den daha Hızlı Yükseldiğini Belirten Arıza Kodudur.
Demirdöküm Millenium Kombilerde Oluşan Arıza Kodları Hakkında
Demirdöküm F1 ve F4 Arıza Kodu Kombide Hem F1 Hem de F4 Arızası Ateşleme Başarısızlığını Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F2 Arıza Kodu Kombide Hava Başarısızlığı Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F3 Arıza Kodu Hava Prosestatında Sorun Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur.
Demirdöküm F5 Arıza Kodu Limit Sensörünün Arıza Yaptığını Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F6 Arıza Kodu Kombide Sıcak Su Sen Sörünün Arıza Yaptığını Bildiren Hata Kodudur.
Demirdöküm Millenium Arıza Kodları
Demirdöküm F9 Arıza Kodu Kombide Kalorifer Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten Arıza Kodudur.
Demirdöküm F11 Arıza Kodu Elektronik Kart Arıza Kodudur.
Demirdöküm F12 Arıza Kodu Kombinin Ekran Kartında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F13 Arıza Kodu Kombinin Ana Kartında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F14 Arıza Kodu Kalorifer Sıcaklığı 95°c derecenin Üstünde demektir.
Demirdöküm F15 Arıza Kodu Gaz Mekanizmasında Step Motor Arıza Uyarısıdır.
Kombi bakım ve onarım ücretleri için linke tıklayabilirsiniz...
Demirdöküm Millenium Hata Kodları
Demirdöküm F16 Arıza Kodu Kombinin Kapalı Olmasına Rağmen Ateşlemeyi Yapmaya devam Ettiğini Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F17 Arıza Kodu Kombiye Gelen Voltajın Olması Gereken değerden Düşük Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F19 Arıza Kodu Sıcak Su Ntc Sinin Arızalı Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F20 Arıza Kodu Kombinin Ekran Kartı İle Uyum Sağlamadığını Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F21 Arıza Kodu Kombinin Basıncının Azaldığını Belirten Arıza Kodudur.
Demirdöküm F22 Arıza Kodu Kombide Olması Gerekenden (1,5 Bardan) daha Fazla Su Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm Nitron Kombilerde Oluşan Arıza Kodları Hakkında
Demirdöküm F1 Arıza Kodu Kombinin Limit Termostatın da Arıza Kodudur.
Demirdöküm F2 Arıza Kodu Kombide Sıcak Su Ntc Bağlantılarında Sorun Olduğu Anlamına Gelen Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F4 Arıza Kodu Kombi Ateşleme Sorunu
Demirdöküm F5 Arıza Kodu Hava Akışı Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F6 Arıza Kodu Dış Hava Sen Sörü Bağlantısında Sorun Olduğunu Gösteren Uyarı Kodudur.
Demirdöküm Nitron Arıza Kodları
Demirdöküm F7 Arıza Kodu Hava Akışının Sağlandığı Sensörlerde Bağlantı Sorunu Meydana Geldiğini Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F8 Arıza Kodu Fan Motorunun Görev Yapmadığı Durumlarda Oluşan Hata veya Arıza Kodudur.
Demirdöküm F9 Arıza Kodu Kombide Kablolama Sorunu Olduğunu Belirten Koddur.
Demirdöküm F10 Arıza Kodu Kombi Su Basınç Sorunu
Demirdöküm F11 Arıza Kodu Kombide Sirkülasyon Sorunu Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm Nitron Hata Kodları
Demirdöküm F12 Arıza Kodu Voltaj Düşüklüğü
Demirdöküm Solaris Kombilerde Oluşan Arıza Kodları Hakkında
Demirdöküm F0 Arıza Kodu Kombinin Su Basıncının Düşük Olduğunu İfade Eden Hata Kodudur.
Demirdöküm F1 Arıza Kodu Kombi Aşırı Isındığı Durumlar Oluşan Hata Kodudur.
Demirdöküm Solaris Arıza Kodları
Demirdöküm F2 Arıza Kodu Su Sensörü Arızası Hata Kodudur.
Demirdöküm F4 Arıza Kodu Kombinin Alev Sisteminde Oluşan Hata Kodudur.
Demirdöküm F5/F6 Arıza Kodu Hava Akımın da Arıza Yaşandığını Belirten Kodlardır.
Demirdöküm Hata Arıza Kodları
Demirdöküm Oc Arıza Kodu Baca Sensörünün Yahut Hava Proses Atının Bağlı Durumda Kaldığını Gösteren Koddur.
Demirdöküm Cc Arıza Kodu Hava Proses Atının Yada Baca Sen Sörünün Bağlılığının İptal Edildiği Gösteren Koddur.
Demirdöküm Nitromix Kombilerde Oluşan Arıza Kodları Hakkında
Demirdöküm F00/F10 Arıza Kodu Gidiş Suyu Sensör Hatası.
Demirdöküm F01/F11 Arıza Kodu Dönüş Suyu Sensör Hatası.
Demirdöküm F20 Arıza Kodu Aşırı Isınma Hatası.
Demirdöküm F22 Arıza Kodu Tesisat Su Basınç Hatası.
Demirdöküm Nitromix Arıza Kodları
Demirdöküm F23 Arıza Kodu Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası.
Demirdöküm F26 Arıza Kodu Gaz Valfi Hatası.
Demirdöküm F27 Arıza Kodu Alev Algılama Hatası.
Demirdöküm F28 Arıza Kodu Gaz Besleme (Gaz Yokluğu) Sorunu.
Demirdöküm F29 Arıza Kodu İyonizasyon Hatası.
Demirdöküm F32 Arıza Kodu Hatalı Hava Basınç Hatası.
Demirdöküm Nitromix Hata Kodları
Demirdöküm F49 Arıza Kodu Voltaj Hatası.
Demirdöküm F61/F62/F63/F64/F65/F67 Arıza Kodu Ana Kart Hatası.
Demirdöküm F68 Arıza Kodu Alev Sinyali dalgalanması.
Demirdöküm F70 Arıza Kodu Kartlar Arasında Uyumsuzluk Hatası.
Demirdöküm F71 Arıza Kodu Su Akış Sensör Hatası.
Demirdöküm F72 Arıza Kodu Kalıcı Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası.
Demirdöküm F73/F74 Arıza Kodu Basınç Sensör Hatası.
Demirdöküm F76 Arıza Kodu Termal Sigorta Hatası.
Demirdöküm F77 Arıza Kodu Gaz Valfi Motor Hatası.
Demirdöküm F83 Arıza Kodu Brülör devreye Girdiği Halde Sıcaklık Yükselmiyor.
Demirdöküm F84 Arıza Kodu Kalıcı Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası.
Demirdöküm F85 Arıza Kodu Sensör Hatası.
Demirdöküm F86 Arıza Kodu Yerden Isıtma Kontak Hatası.
Demirdöküm Err Arıza Kodu Kullanıcı Ara Yüz Hatası.
Demirdöküm Themafast Kombilerde Oluşan Arıza Kodları Hakkında
Demirdöküm F01 ve F04 Kombide Ateşleme Sorunu
Demirdöküm F02 Arıza Kodu Hava Başarısızlığı Sebebi İle Prosestatın Arıza Yaptığını Belirten Arıza Kodudur.
Demirdöküm F03 Arıza Kodu Kombinin Hava Proses Atının Arıza Yaptığını Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F05 Arıza Kodu Themafast Kombide Aşırı Isınma Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm Themafast Arıza Kodları
Demirdöküm F06 Arıza Kodu Themafast Kombide Kalorifer Sensörünün Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F08 Arıza Kodu Kombide Tesisat Gidiş Suyu Sensörü Arızası
Demirdöküm F09 Arıza Kodu Kombideki Su Basıncını Ölçme Görevinde Olan Sensorun Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm Themafast Hata Kodları
Demirdöküm F11 Arıza Kodu Ana Kart Arızası Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F12 Arıza Kodu Ekran Kartında yada Kumanda Panelinde Sorun Hata Kodudur.
Demirdöküm F13 Arıza Kodu Kombinin Elektronik Kartında Sorun Kodudur.
Demirdöküm F14 Arıza Kodu Kombide Sensor Arızası
Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F15 Arıza Kodu Üç Yollu Vana Arızası
Demirdöküm F16 Arıza Kodu Gaz Valfinde Arıza Kodudur.
Demirdöküm F17 Arıza Kodu Themafast Kombide Voltaj Düşüklüğü Yaşanıyor demektir.
Demirdöküm F18 Arıza Kodu Ekran Kartı Arıza Kodudur.
Demirdöküm F19 Arıza Kodu Sensör Arıza Kodudur.
Demirdöküm F20 Arıza Kodu Themafast Kombinin Ekran Kartı İle Kombinin Uyum Sağlamadığını Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F21 Arıza Kodu Kombi Basınç Sorunu Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F22 Arıza Kodu Kombi Basınç Sorunu Uyarı Kodudur.
Demirdöküm Vinto Kombilerde Oluşan Arıza Kodları Hakkında
Demirdöküm F01 ve F04 Arıza Kodu Kombide Ateşleme Olmadığını Belirtmektedir.
Demirdöküm F2 Arıza Kodu Hava Akış Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm Vinto Hata Kodları
Demirdöküm F3 Arıza Kodu Hava Akışında Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F5 Arıza Kodu Kombide Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F6 Arıza Kodu Kalorifer devresi Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F9 Arıza Kodu Cihazın Kalorifer devresindeki Suyu Ölçme Sensöründe Arıza Kodudur.
Demirdöküm F11 Arıza Kodu Elektronik Kart Arıza Kodudur.
Demirdöküm F12 Arıza Kodu Ekran Kartı Arıza Kodudur.
Demirdöküm F13 Arıza Kodu Ana Kart Arıza Kodudur.
Demirdöküm F14 Arıza Kodu Kombinin Kalorifer devresine Göndermekte Olduğu Suyun 95 derecenin Üstünde Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Demirdöküm F15 Arıza Kodu Gaz Mekanizması Sorunu
Demirdöküm F16 Arıza Kodu İyonizasyonda veya Gaz Armatöründe Arıza Uyarı Kodudur.
Demirdöküm Vinto Arıza Kodları
Demirdöküm F17 Arıza Kodu Voltajın Düşük Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Demirdöküm F18 Arıza Kodu Kombi Ekran Kartı Sorunu.
Demirdöküm F19 Arıza Kodu Sıcak Su Sensör Sorunu
Demirdöküm F20 Arıza Kodu Ekran Kartı Sorunu
Demirdöküm F21 Arıza Kodu Su Basınç Sorunu
Demirdöküm F22 Arıza Kodu Basınç Sorunu
SİSTEME KAYIT İŞLEMİ
Kombi servisi aldığınız firma, sadece kombinizin sorunu giderip, bilgilerinizi kayıt etmiyor ise o servis firması uzun soluklu servis ihtiyacınızı karşılaması oldukça güçtür. Çünkü yetkili servis veya özel servis olarak düşünüldüğünde olması gereken, arıza durumunu ve bilgilerinizi kayıt etmesidir. Söz uçar yazı kalır sözü kombi bakımında da geçerlidir.
PETEK YIKAMA, PETEK TEMİZLEME
Kombi cihazını kısaca özetleyelim. Ev ısısı için, ürettiği sıcak suyu tesisatınıza yani kalorifer peteklerinize ileten bir cihazdır. Kombi bakımı yapılması sonrasında kombi ürettiği sıcak suyu peteklerinize verimli bir şekilde gönderir. Peki petekleriniz yani halk dili ile kaloriferleriniz sıcak suyun tamamını alıyor mu? Bu gibi soru işareti aklınıza takılmaması için kombi bakımı yapılan alanda kalorifer petek temizliği yapılması da önemli bir konudur. Zaman içerisinde petek kanallarınız pislik tortu gibi maddelerin tıkanması ile bir kısmı ısıtan bir kısmı soğuk kalan radyatörler yaratmaktadır. Kombi bakımı yaptırdım neden evim ısınmıyor sorusunun cevabı da budur. Yani petek yıkama işlemi de kombi bakımı gibi önemi ve tasarruf sağlayan bir işlemdir. Düşünsenize ısınmayan petek içine sürekli sıcak su pompalayan kombi ne kadar sağlıksız verim veren bir cihaza dönüşür.
Petek yıkama işleminde tüm radyatörler kapalı konumda olmalıdır. Kombiye en uzak petek vanası açılarak yıkama işlemi yapılması tavsiye edilir. Bu işlem her bir radyatör için giriş ve çıkış tesisatınıza basınçlı su göndererek kalorifer petek içinde kalan pislik, tortunun tesisattan atılmasını sağlar. Dairenizde yada iş yerinizde olan tüm petek radyatörlere bu işlem yapılır. İşlem süresi yaklaşık olarak tesisatın durumuna bağlı olmak kaydıyla iki saat gibi bir yıkama işleminden geçmektedir. Tüm peteklere yıkama işlemi yapılmasından sonra birde tesisatınızın yıkanması adına bütün radyatör petekler açılır aynı işlem tesisatınıza da uygulanarak, tesisatınızın ve peteklerinizin ilk güne yakın performansı sağlamasında yardımcı olunur. Petek yıkama işleminde kimyasal madde kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Çünkü petek üretiminde kullanılan sac malzeme o kimyasal maddeye tepki vermesi muhtemeldir. Yani petek yıkama işlemi bitiminden bir süre sonrasında radyatörünüzde delinme, aşınma, paslanma gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu yüzden yıkama işlemi profesyonel makine yardımı alınarak temiz su ile yapılması daha sağlıklıdır.
Bireysel kullanımda olan tüm petek kalorifer radyatör modellerine yıkama işlemi uygulanabilir. Peki yerden ısıtma sistemi yıkanır mı? Evet yerden ısıtma sistemine de yıkama işlemi gerçekleştirilerek bu sistemin performansı arttırılır. Petek yıkama konusunda aklınıza takılan sorular için çözüm merkezi numaramız 0216 459 59 19
YAPILAN İŞLEM KONTROLÜ ve TEST İŞLEMLERİ
Servis hizmeti sonuçlanmasına istinaden kombi ve peteklerinize yapılan uygulama işlemleri teste tabi tutularak işlem sonuçlandırılmalıdır. Kombi bakımı sonrası kombiniz yaz modunda ve kış modunda ayrı ayrı çalıştırılmalı, petek yıkama işlemi sonrasında peteklerinizin tümünün havaları alınmalı ve kombi kış moduna alınıp, peteklerinizin ısısı kontrol edilmelidir. Unutmayın ki kontrol edilmeyen işlemlerin sorumluluğu size yansıtılabilinir.
İŞ TESLİMİ
Kombi bakımı ve petek yıkama işlemleri sonrasında eğer parça değişimi gibi bir işlem yapılmış ise değişen parça servis hizmeti alan müşteriye teslim edilmesi doğrudur. Böylelikle parçanızın değiştiğine emin olabilirsiniz. İşlemi biten servis yetkilisi müşteri onayına istinaden daire veya iş yerindeki sürecini tamamlamış olur.
RAPORLAMA
Müşteri KVKK onayı vermesi durumunda yapılan işlemler müşteriye yazılı olarak iletilmesi sağlıklı bir servis hizmetinin sonuçlandığını gösterir.