Vaillant Kadıköy Yetkili Servis

11-07-2023 22:19
Vaillant Kadıköy Yetkili Servis

Vaillant Kadıköy Yetkili Servis Kombi Bakım Onarım Servis Hizmetleri 

 
Vaillant Kadıköy telefon

Kombi nedir? Kombi neden arıza durumuna geçer

Kombi ısınma ve sıcak su ihtiyacımıza cevap veren elektronik bir cihazdır. Kombi yerden ısıtma sistemleri, kalorifer peteği radyatör sistemlerinde kullanılmaktadır. Basit olarak adlandırmak gerekirse içerisinde sıcak su üreten bu sıcak suyu radyatörlere veya yerden ısıtma sistemine aktaran kapalı bir kutudur. Peki kombi neden arızalanır. Genelde kombi kullanımı yaz ayı ve kış ayı ayırımı olmadan 7 gün 24 saat açık konumda tercih edilmektedir. Sürekli çalışan kombinin bazı durumlarda belirli arızalar vermesi oldukça doğaldır. Kombide oluşan bu arızaları hafif kombi arızası orta düzey kombi arızası ve üst düzey kombi arızası olarak adlandırabiliriz. Bu adlandırma kombide oluşan arızalı parçaya göre değişkenlik gösterir.

Kısaca kombi arıza durumlarını ele alacak olursak, kombim çalışıyor ama sıcak su vermiyor. Kombim çok gürültülü çalışıyor, kombimde sıcak suyu açtığımda petekler ısınıyor gibi can sıkıcı durumlar yaşanmaktadır. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için kombinize düzenli olarak minimum yılda bir kez kombi bakımı yaptırmanız gerekmektedir.

Kombi bakımı

Kombi bakımı nedir?

Kombi bakımı düzenli olarak yaptırmanız gereken önemli bir faaliyettir. Oluşması muhtemel kombi arızaları önceden tespit edilmesine ya da muhtemel kombi arızalarının önlenmesine yaradığı gibi yakıt ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. Kombi bakımı yapılan bir cihaz çok daha sessiz çalışarak, kombinin bakım öncesine oranla performansını ciddi oranda arttırmaktadır.

Kombi servisi 

Kombi servisleri kendi içinde ikiye ayrılır. Yetkili kombi servisi, özel kombi servisi. Her iki kombi servisinin de kendi içinde artıları ve eksileri bulunmaktadır. Yetkili kombi servisi belirli bir kombi markasına hizmet veriri. Örnek verecek olursak Vaillant kombi markasını ele alalım. Vaillant yetkili servis sadece Vaillant marka kombi arızaları ile ilgilenir. Kullandığı yedek parçalar orijinal ve garantilidir. Yapmış olduğu servis işlemini belgelendirir. Servis işlemini kredi kartınız ile ödeme imkanı sunar. Arızanın aynı kombi parçasından tekrarlanması durumunda ek ücret almaz. Alanında uzman kadrosu ile hizmet verir. Kadıköy Vaillant yetkili kombi servisi için 0216 459 59 19 numarasından detaylı bilgi alabilir ya da www.interkombi.comadresinden bize ulaşabilirsiniz.

Vaillant özel kombi servisi her marka kombi arızalarına bakar. Örneğin evinizde kullandığınız Vaillant kombiniz var birde kiraya verdiğiniz ev ya da iş yerinde Vaillant kombi markası dışında kullandığınız başka bir kombi var. Her iki kombi arızasına da tek noktadan kombi servis hizmeti alma avantajınız olur. Kullandığı yedek parça alternatiflidir. Her bütçeye uygun yedek parça alternatifi sunar. Genelde ödemeleri nakit olarak yapabilirsiniz. Parça garantisi sözlü verilmektedir. Yapılan işlemi belgelendirme çok sık rastlanılmaz. Alanında tecrübeli kadrosu ile hizmet verir. Kadıköy Vaillant servisi için 0216 459 59 19 numarasından detaylı bilgi alabilir ya da www.interkombi.comadresinden bize ulaşabilirsiniz.

Vaillant çağrı merkezi 0850 222 28 88

Vaillant kombi arıza durumunda Kadıköy bölgesi için, bize ulaşmanız halinde herhangi bir keşif ücreti talep edilmemektedir. Tüm arıza tespiti ücretsizdir.

Vaillant kombi diğer kombi modellerine oranla daha az arıza vermektedir. Bu da Vaillant markasını tercih etmiş bir müşterinin uzun yıllar Vaillant kombi konforunu elde etmesine olanak sağlar.

İnterkombi Vaillant servis Kadıköy kombi servisi firmasından alacağınız kombi bakımı hizmetleri garantilidir. Hizmet almış müşteri yorumlarını www.interkombi.com sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

 

Vaillant kombi arıza kodları

VaillantF00hatası Kalorifer devresi gidiş suyu sıcaklık sensörü uyarısı

Vaillant kombi gidiş suyu sıcaklık sensörün de arıza olduğu durumlarda kombi ekranında F00 arıza kodu görülür. Sensör kablolarının kopması, kısa devre ya da sensör borularında nem olduğu zamanlarda ekranda F00 hata kodu görülür.

VaillantF01hatası Kalorifer devresi dönüş suyu sıcaklık sensörü uyarısı

Kalorifer devresi dönüş suyu sıcaklık sensörün de arıza olduğu zamanlarda Vaillant yoğuşmalı kombi ekranında F01 arıza kodu görülür. Bu gibi durumlarda sensör arızası, sensör kablolarında kopukluk, kısa devre olabilir.

VaillantF10hatası Kalorifer gidiş suyu sensörü kısa devre uyarısı

Gidiş suyu sıcaklık sensörü kablolarında kısa devre olduğunu bildiren F10 arıza kodu görünür. Bu arıza ekranda görüldüğünde kombiyi resetleyerek arızanın giderilmesini sağlayabilirsiniz.

VaillantF11hatası Kalorifer dönüş suyu sensörü kısa devre uyarısı

Dönüş suyu sıcaklık sensörü kablolarında kısa devre, kopma meydana geldiği zamanlarda Vaillant yoğuşmalı kombi ekranında F11 arıza kodu görünür. Kombinize resetleme işlemi yaparak arızayı giderebilirsiniz.

VaillantF20hatası Aşırı ısınma sirkülasyon pompası uyarısı

Devirdaim (sirkülasyon) sorunu olduğu zaman kombi ekranda F20 arıza kodu görülür. Bu arıza kodu ekranda görülürse cihazın altında bulunan kalorifer vanalarının ve petek vanalarının açık konumda olduğundan emin olun. Daha sonrasında Vaillant kombi resetleme işlemi yapın.

VaillantF22hatası Kalorifer devresi su basınç sorunu

Kalorifer devresindeki su basınç değeri düşük olduğu zaman Vaillant kombi F22, 23, 24 arıza kodları görülür. Kombinizin alt kısmında bulunan su doldurum musluğunu açarak kombinize 1.5 bar olacak şekilde su ilave ederek arızayı giderebilirsiniz.

VaillantF23hatası Kalorifer devresi su basınç sorunu

Kalorifer devresindeki su basınç değeri düşük olduğu zaman Vaillant kombi F22, 23, 24 arıza kodları görülür. Kombinizin alt kısmında bulunan su doldurum musluğunu açarak kombinize 1.5 bar olacak şekilde su ilave ederek arızayı giderebilirsiniz.

VaillantF24hatası Kalorifer devresi su basınç sorunu

Kalorifer devresindeki su basınç değeri düşük olduğu zaman Vaillant kombi F22, 23, 24 arıza kodları görülür. Kombinizin alt kısmında bulunan su doldurum musluğunu açarak kombinize 1.5 bar olacak şekilde su ilave ederek arızayı giderebilirsiniz.

VaillantF25hatası Atık gaz sıcaklık uyarısı

Vaillant kombinizde F25 arıza kodu görülürse baca ek yerlerini kontrol edin. Hava şartlarından kaynaklı baca ek yerlerinde açıklık olabilir. Vaillant kombi baca ek yerlerinde akıllı vida ile birbirine tutturulması önerilmektedir.

VaillantF26hatası Düşük voltaj uyarısı

Elektrik şebekesindeki voltaj akımı düşük olduğu zaman Vaillant kombi ekranında F26 arıza kodu görülür. Şebeke voltajı kontrol edilmelidir.

VaillantF27hatası Yanma sorunu

Kombide sahte alev olarak adlandırılan durum meydana geldiğinde F27 hata kodu görünür. Gaz valfi, iyonizasyon arızası yada Vaillant kombi anakart arızası meydana gelmiş olabilir.

VaillantF28hatası Ateşleme sorunu

Ecotec yoğuşmalı kombi ateşleme yapmadığı durumlarda ekranda F28 ateşleme arızası kodu görülür. Bu arıza doğalgazın kombiye gelmediği durumlarda görünmektedir. Öncelikle daire içinde ve kapı girişinde bulunan doğalgaz vanalarının açık olduğundan emin olunur. Bölgede ya da dairede gaz sorunu olup olmadığını öğrenmek için gaz dağıtım kuruluşundan bilgi alınabilir.

VaillantF29hatası İyonizasyon arıza uyarısı

Ateşleme işlemi sonrası alev oluşumu gerçekleşmediği zaman F29 arıza kodu ekranda görülür. Vaillant kombi resetleme işlemi yapılmalıdır.

VaillantF32hatası Hava basınç uyarısı

Vaillant kombide F32 hatası alındığı durumda kombi çalışmaz. Resetleme işlemini deneyebilirsiniz.

VaillantF49hatası Düşük voltaj uyarısı

Kombinize gelen elektrik voltajının düşük yada yüksek olduğu durumlarda Vaillant kombilerde F49 hata kodu görülmektedir.

VaillantF61gaz valfi kumanda hatası

Gaz valfi elektrik kablolarında sorun olabilir, gaz valfi veya elektronik anakart arızası gibi durumlarda Vaillant kombi F61 hata kodunu gösterir.

VaillantF62hatası Gaz valfi uyarısı

Gaz valfinin kapanması gereken süreden geç kapandığı durumlarda Vaillant marka kombiniz F62 hata koduna geçer. Vaillant kombinin elektronik kartında sorun olduğu anlamını taşıyabilir.

VaillantF63hatası Elektronik kart uyarısı

Elektronik kart sorunu hata kodu olarak Vaillant kombiniz F62 hata moduna geçer. Kombinize resetleme işlemi uygulayınız.

VaillantF64hatası NTC uyarısı

Vaillant kombide bulunan NTC sensörün e arıza olduğu anlamına gelir.

VaillantF65hatası Anakart uyarısı

Aşırı ısınmadan doğan Vaillant anakart arıza kodudur. Kombinizi bir süre kapatın, resetleme işlemi uygulayın.

VaillantF67hatası Elektronik alev sorunu uyarısı

Vaillant kombi F67 hata modu elektronik anakart problemi olduğun anlamını taşır.

VaillantF68hatası Alev sorunu uyarısı

Yoğuşma suyu gideri tıkalı olabilir. Vaillant gaz valfinde, iyonizasyon elektrotunda ya da elektronik kartta sorun olabilir.

VaillantF70hatası Geçersiz cihaz kodu uyarısı

Elektronik kart veya ekran kartı değişimi yapıldı ise kombinin doğru kodlama almadığı durumlarda Vaillant F70 hata moduna geçer.

VaillantF71hatası Kalorifer gidiş suyu sensör uyarısı

F71 arıza kodu görüldüğü zaman gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı olabilir, kablolarda kopma olabilir yada gidiş suyu borusunda problem olmuş olabilir.

VaillantF73hatası Düşük su basıncı uyarısı

Su basınç seviyesini kontrol ediniz. 1.5 bar olmalıdır.

Vaillant F74 hatası Yüksek su basıncı uyarısı

Vaillant kombi su basınç seviyesi 2 barı geçerse F74 hata kodu verebilir.

VaillantF75hatası Pompa arıza uyarısı

Pompada sıkışma ya da arızalanma meydana gelmiş olabilir. Kombinize resetleme işlemi uygulayıp, bir süre kapalı konumda kalmasını sağlayınız.

VaillantF77hatası Yoğuşma suyu pompa uyarısı

F77 hata kodu atık gaz klapesi veya yoğuşma suyu pompasında arıza olduğunu belirtir.

VaillantF78hatası Sıcak su çıkış sensörü uyarısı

Kullanım suyu sensörü arızası olduğu durumlarda F78 arıza kodu görünür.

VaillantF83hatası Sıcaklık sensörü sıcaklık değişim sorunu

Kalorifer ve tesisat vanalarının açık olduğundan emin olun.

VaillantF84hatası Kalorifer devresi gidiş dönüş sıcaklık uyarısı

Sıcaklık sensörlerinde arıza olduğu anlamına gelir.

VaillantF85hatası Gidiş dönüş sıcaklık sensörü yanlış monte edildiği anlamını taşır.

https://www.interkombi.com/iletisim
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.